Written by: Tord O. Ripe 09.03.2016

Synes du at det gjerne kunne vært flere innom nettsidene dine? Du er ikke alene om det...

ok_trafikk.jpg

Faktisk er det nok slik at veldig mange av de 983 033 219 websidene som er aktive i skrivende stund har ytterst få, om noen, besøkende.

Selv om man bokstavelig talt er en nål i en enorm høystakk så finnes det flere grep du kan gjøre for å fange oppmerksomheten og nå flere brukere der ute. Det meste koster lite, bare litt tid og innsats.

Bruk sosiale medier
Start med å ta i bruk sosiale medier, det er kanalen som treffer flest brukere uten tvil. Har du prøvd annonsering mot et spesifikk publikum på Facebook? Hvis ikke ligger det garantert mye å hente der ute. Har du kampanjer, nyheter eller andre aktiviteter på nettstedet ditt så er slike annonser perfekt for å skape oppmerksomhet rundt disse.

Ikke er det spesielt kostbart heller sammenlignet med markedsføring i mange andre kanaler og man har veldig god kontroll på målgruppen.

Les mer om temaet her "Sånn kan din bedrift bruke sosiale medier

Ikke undervurder bloggen
Media skriver mye om blogging men stort sett utelukkende i forhold til kjendisverdenen, noe som gir et veldig feil bilde av verdien og kraften i en blogg. Fagkunnskap og betraktninger rundt aktuelle tema er svært etterspurt gjennom Googles søkemotor og ofte er det i bloggartikler man finner dette.

Alle selskap og organisasjoner har medarbeidere som brenner litt ekstra for noe eller som besitter kunnskap som er ettertraktet ”der ute”. Del dette med verden og du vil få mange flere besøk på nettsiden tilbake som takk for innsatsen. Ikke minst, kombinerer du blogg artikler med annonsering på sosiale media kan man virkelig løfte ting mange hakk.

Det er ikke vanskelig å ”blogge”, den største utfordringen er ofte å komme i gang. Derfor vil en kollega av meg snart publisere en egen bloggartikkel nettopp om det å blogge. Men en ting kan jeg personlig garantere, blogg i en profesjonell setting er en av de største trafikkdriverne du finner i dag.

E-post finnes fortsatt
Markedsføring via e-post må vel snart være helt borte hører jeg regelmessig. – Har du sluttet å bruke e-post selv også? De færreste har det og i overskuelig fremtid er det nok ingen soleklar erstatter for denne kommunikasjonsformen heller. Men ja, mange drukner i e-post fra kjente og ukjente så det er ikke alltid like lett å skille seg ut.

Men legger du noen enkle regler til grunn kan man helt klart høste verdifull trafikk til websiden fra denne markedsføringsmetoden. Sørg for at innholdet er mest mulig målrettet med tydelig call-to-action lenker. Skriv kort, men gjennomtenkt og begrens antall tema mest mulig.

Kanskje er det bare en 10 - 15 prosent som faktisk klikker og leser videre på nettsiden og det føles lite. Men tenk over det, hadde disse personene besøkt nettsiden din hvis ikke du tatt i bruk e-post markedsføring? Tvilsomt. Og med målrettet arbeid innenfor dette området vil man se at antallet som leser og går videre fra e-post utsendelsene gradvis øker.

Det finnes mange andre trafikkdrivere også men dette er noen av de jeg uten tvil vil rangere høyest nå.

Som sagt, mye er gjort med å investere litt ekstra tid på enkelte områder, og skulle tiden i seg selv være en flaskehals har jeg heldigvis gode kollegaer her i Symfoni som kan bistå med absolutt alt, det er bare å ta kontakt...